matche

Välkomna till Ådas matchspelsserier!

Matchspel för oss tillbaka till golfens rötter när man spelade sig igenom hål för för att slutligen ha en segrare - den som vunnit flest antal hål!

Har ni spelat matchspel så vet ni hur kul det är. Har ni inte provat på så gör det nu och jag lovar att ni kommer att det är otroligt givande och spännande.

Vi har gjort två nivåer på singelspelet. 

Åda KM Match 
Här spelar man schratch dvs utan handicap och det lämpar sig bäst för spelare med lite lägre handicap.

Åda Singel Match Cup 
Här spelar man med handicap och den med högst handicap får lika många extraslag som skillnaden mellan spelarnas handicap. Dessa fördelas ut på hålen från lägsta handicap så länge de räcker.

Åda Foursome Match Cup 
Här möts i varje match två lag om två personer. Spelformen är som framgår av cupens namn Foursome. Detta går till så att spelarna spelar vartannat slag tills bollen är i hål. Laget måste också, innan start, välja vilken av spelarna som ska slå ut på udda respektive jämna hål. Spelas med handicap som beräknas på de spelhandicap som spelarna i laget har. 

Anmäl er på Min Golf, det kommer att bli kul. Det finns plats för 16 spelare i Åda KM Match och Åda Singel Match Cup, och 16 lag i Åda Foursome Match Cup.

Välkomna till ett riktigt kul spel!

Stefan Lindell