Corps de logi

 

Vår Story

Åda Säteri, corps de logi

Åda Golf & Country Club ligger i anslutning till Åda Säteri. Namnet Åda förekommer redan under tidig medeltid.  På 1200-talet tillhörde gården Konung Valdemar. År 1719 brändes gården av ryssarna såväl som hela Trosa men huvudbyggnaden återuppbyggdes 1803 efter ritning av arkitekt C. Gjörwell. Sedan 1841 ägs Åda gods av familjen Isoz. Kärleken till jorden, entreprenörskap och utveckling har alltid varit en stor drivkraft för gårdens ägare.


Marken som golfbanan är byggd på har tidigare varit ett av landets största hägn för vildsvin, hjortar och mufflonfår. Djuren trivdes bra i hägnet förutom sex vildsvin som rymde 1976, förökade sig och blev början till den sörmländska vildsvinsstammen. Idag är golfbanan en vildsvinsfri zon som skyddas noggrant mot dem med ett meterhögt stängsel.


Bli inte förvånad dock om du ser älg, mufflon, rådjur eller dov när du spelar. Alla dessa djur, golfare, deras familjer, vänner – unga som gamla, med eller utan hundar – ja alla, förutom vildsvin är välkomna till Åda Golf & Country Club!

Varje hål på Åda har en unik historia som återges i bilder och texter upphängda på klubben.
Dov

Vision

Mer än hälften av läkarbesök i västvärldens primärvård har att göra med stress eller livsstil. Vi tror på golf som den ultimata sysselsättningen för att komma ner i varv eftersom man motionerar, andas frisk luft och samtidigt hinner umgås. Åda Golf & Country Club är mer än golfbana, restaurang, hotell och konferensanläggning. Det är en modern mötesplats med historiska anor för människor som vill utvecklas och må bra.

Vår vision är att skapa en plats där man vill stanna
Frost hål 5