MGC

 

Herr

Herrsektionens verksamhet syftar till att tillvarata och utveckla medlemmarnas förmåga och intresse som golfspelare. Sektionen ska arrangera tävlingar och se till att medlemmar på alla handicapnivåer erbjuds möjlighet att utöva golfspel i tävlingsform efter sina egna förutsättningar.

 

Låt MG Classic bli din fasta golfpunkt 2023!

Det här är MG Classic!

”MG” står för MåndagsGolfen och ”Classic” anspelar på en tradition, den här tävlingen har spelats här på Åda varje måndag i tio års tid. Meningen är att erbjuda ett tillfälle att träffas och spela golf under avslappnade former, i en lättsam tävling över hela säsongen, öppen för alla herrspelare!

Vem kan vara med?

Just Du kan vara med! Vi välkomnar alla herrspelare, unga och äldre, medlemmar och gäster, med ett handicap på 36 eller lägre. Vi spelar i utgångspunkten från tee 57, men om du med ålderns rätt vill spela från tee 47 så får du det!

Vad är det för tävlingsform?

Vi spelar Poängbogey! Alla ronder hanteras genom golfens IT-system GIT, och blir automatiskt handicapgrundande. Vid en av årets tävlingar är spelformen slaggolf, se detaljprogrammet för mer info! Vi räknar ett totalresultat för hela säsongen där varje spelares sju bästa resultat ingår.

Hur anmäler man sig?

Du anmäler dig enkelt och smidig genom golfens IT system GIT. Vi ser helst att du använder denna väg! I undantagsfall kan vi ta emot anmälan direkt på plats. Anmälan är öppen fram till 08:00 speldagen.

Vi lottar dagens tävling och publicerar startlistan senast 09:00 speldagen. Vi lottar och spelar i trebollar så långt möjligt!

Kostar det något?

Startavgiften är modesta 50 kronor som vi helst tar via Swish, men kontanter går också bra.

Hur går det till?

Starttiden är normalt mellan 12 och 14 varje måndag. Det finns några undantag, se detaljprogrammet. Dagens startordning är klar 09:00 och skickas då ut på epost och SMS.

Vi brukar samlas i klubbhuset c:a 11.00 för att snacka om livet och äta lunch innan dagens tävling, men det är naturligtvis frivilligt. Du betalar startavgiften och hämtar ut ditt scorekort vid vårt tävlingsbord i klubbhuset, helst före första start. Kommer du sent så kan du få ditt scorekort och betala direkt på första tee.

Hur vet man hur det går?

Varje onsdag utkommer MG Classic Weekly, ett nyhetsbrev via epost med det senaste kring Touren och alla resultat!

På grund av restriktioner rekommenderade av SGF i samband med corona och som läget är just nu, räknar vi med att komma igång med ordinarie måndagsgolf och övriga aktiviteter efter den 30 juni. Ändras förutsättningarna för detta, kommer meddelande att gå ut till medlemmarna.

Fram till ordinarie måndagsgolf spelar vi lottade sällskapsrundor. Vill man deltaga här är det samma anmälningsförfarande som ovan. Man kommer till 1:a tee så nära sin starttid som möjligt, får sitt kort av dagens starter. Inga avgifter eller priser. Under rundan rättar vi oss efter de rekommendationer som gäller för alla spel.

VARMT VÄLKOMMEN PÅ TEE!

Hälsar

Stefan, Tor-Björn, Ove, Svante och Björn

//MG Classic Tour Directors

E-post: [email protected]